Принц Майкъл от Гърция почина на 85 години. Той беше първи братовчед на принц Филип, съпруг на покойната кралица Елизабет II. Той бе известен писател и историк, като пишеше под името Мишел дьо Гре. Принц Майкъл беше последният оцелял внук на Джордж I от Гърция и последният оцелял правнук на Кристиан IX от Дания.

Той е починал в болница в Атина.

Принцът е роден в Рим месеци преди избухването на Втората световна война през 1939 г. Родителите му са принц Кристофър от Гърция и Дания и съпругата му принцеса Франсоаз д'Орлеан от Франция. Бащата на Майкъл умира, когато той е само на една година, а Втората световна война разпръсва гръцкото кралско семейство из цяла Европа. Принцът е отгледан от принцеса Франсоаз в Мароко, Испания и Франция, преди тя да умре през 1953 г., оставяйки го сирак на 14 години, пишат "24 часа".

След това се завръща в Гърция за военна служба, по-късно продава имението на майка си във Франция. Той става историк, пише бестселъри за Гърция и европейски кралски особи. Принцът е бил сътрудник и на американското списание Architectural Digest.

Снимка: Х /RoyalArjan