Опит за атентат е преживял певецът Дони. Певецът разказа за заплахи, включително и как са опитали да взривят дома му.

"Посипаха стълбището в дома ми с взривна смес. Вероятно неуки хора са го направили и не се стигна до взрив. Но е възможно да са искали само да ме сплашат", разкри той пред bTV.

Случката е от далечната 1996 г., когато се ражда идеята за обществено движение "Не на страха", но едва сега излиза на бял свят.

"Тогава видях дечица на улицата, които се стреляха на игра и се наричаха с имената на тогавашните мутри. Дадох си сметка, че едно време ние си играехме на Ботев и Левски, а сега ми се видя повече от странно малчугани да си играят на мафиоти. Близките ми живееха в този страх и реших, че нещо трябва да се направи", разказа за идеята си Дони.

След като събрал над 100 000 подписа в подкрепа на "Не на страха", изпълнителят на "Уморени крила" получил множество заплахи по телефона.

"Дори и предложение от същите тези хора, чиито имена използваха децата на улицата, да се видим. Отказах, няма какво да си кажем", настоя певецът.

И до днешен Дони оставал най-добрият приятел на дългогодишната си дуетна половинка Момчил. Въпреки писмото на Дони, с което той слага край на музикалния тандем през 2000 година, което Момчил дори не помни къде е сложил.