Принц Хари вдигна капака за това как е получил прякора „резервният“ (на английски - spare), както са озаглавени и мемоарите на херцога на Съсекс, които бяха издадене на в началото на миналата година 2023 г. Кралските фенове по цял свят останаха шашнати от доста грубото прозвище на Херцога на Съсекс - "резервният", което идва от това, че той е резервата на по-големия си брат Уилям, който ще наследи короната след сегашния крал Чарлз.

Сега херцогът на Съсекс разкри как го е получил. В наскоро възстановен откъс от книгата, принц Хари обсъжда връзката си с баща си крал Чарлз. Той разкри, че баща му всъщност му е дал прякора веднага след като покойната бивша съпруга на Чарлз, и майка на Хари, Даяна, е родила второто момче. Хари споделя, че думите на баща му са били: „Прекрасно! Сега ти ми даде наследник и резерва – работата ми е свършена.“

 

Принцеса Даяна държи бебето принц Хари заедно с крал Чарлз III пред болница "Сейнт Мери" в Лондон, 16 септември 1984 г., ден след раждането му.

"Гардиън" отбеляза, че принц Хари винаги се е възмущавал от прякора си и изрази разочарованието си в мемоарите си. Вестникът казва: „Негодуванието на Хари от това, че е „резервният“ е основната тема на книгата му, чрез глави за детството му, обучението му в училище, кариерата му като кралски член и в британската армия, връзката му с родителите и брат му, и живота му с Меган през ухажването, сватбата и брака, до техния собствен опит на родителство.

След бомбените новини от крал Чарлз за здравето му, Хари получи 30-минутна аудиенция с баща си, който беше на път да започне лечение на рака си. Все пак се казваше, че Хари е благодарен само да го види. Междувременно принц Уилям и принцеса Кейт правят всичко възможно да сложат край на враждата си с принц Хари и Меган Маркъл, казват източници. Херцогът и херцогинята на Съсекс имат обтегнати отношения с кралското семейство и в момента са отчуждени от принца и принцесата на Уелс.

Кралският автор Том Куин твърди, че Уилям и Кейт са се опитали да поправят това, но смята, че Меган не е готова да пусне нещата. Говорейки ексклузивно пред The ​​Mirror, Том казва: „Има промяна след болестта на Кейт – Хари и Меган наистина смятат, че трябва да протегнат маслинова клонка, но чувството на оплакване на Меган все още пречи да се случи нещо наистина смислено.“