Кралският експерт Хелена Чард вярва, че принц Уилям се опитва да блокира всяка възможност принц Хари да се върне в кралското семейство, за да защити съпругата си Кейт Мидълтън.

Според Хелена принцът на Уелс има "лични проблеми" след скорошната операция на съпругата му и диагнозата рак на баща му, така че той няма да позволи на по-малкия си брат да се "присъедини отново към семейството", защото му няма доверие, съобщава Mirror. Кралският експерт смята, че е в интерес на Хари да „поддържа връзки“ с кралското семейство, тъй като то представлява „приемственост, стабилност и гордост“.

„Принц Уилям също много защитава съпругата си Кейт, принцесата на Уелс. Той няма да позволи нищо да попречи на нейното възстановяване. Не вярвам, че принц Хари наистина се интересува от подкрепата на британското кралско семейство, но неговата валута е кралското семейство... Вярвам, че принц Хари трябва „да се изкупи в очите на кралското семейство и обществеността, ако се надява на истинско помирение“, казва Чард.

Принц Хари посети баща си, крал Чарлз III, този месец. След като беше разкрито, че херцогът на Съсекс е готов временно да помогне на кралските особи, Уилям даде да се разбере "абсолютно и категорично", че няма да позволи на брат си да се върне.

Какво може да накара принц Хари да се откаже от титлите си

Дали би върнал принц Хари: Изненадващият отговор на крал Чарлз с четири думи

Хари се надява болестта на Чарлз Трети да подобри отношенията им