Кралското семейство може и да не разполага с работещи членове, но въпреки намалелия им брой изглежда, че принц Хари няма път назад.

Крал Чарлз, който в момента се лекува от рак, е отменил задълженията си пред обществеността, а принцесата на Уелс също не работи, докато се възстановява от коремната операция, извършена миналия месец, пише "Mirror.

Появиха се съобщения, че Хари, който има трудна връзка с баща си, би желал временно да се върне към задълженията си, докато кралят е болен. По-късно обаче източниците отвърнаха на удара, като заявиха, че Хари няма да има право на роля и че диагнозата на краля не е променила уговорката, която той е приел да се откаже от кралските задължения, когато се оттегли заедно със съпругата си Меган Маркъл през 2020 г.

Кралят често е бил мишена на Хари, като срещу него са отправяни редица обвинения. В шестсерийната поредица на Netflix "Хари и Меган" херцогът обвини баща си, че е излъгал по време на важна среща по времето, когато той напуска Обединеното кралство и заминава за Съединените щати, а в противоречивите си мемоари "Spare" заяви, че баща му е поставял собствените си интереси пред неговите.

Но въпреки публичните думи на Хари, кралят запази почти пълно мълчание по ситуацията - въпреки че даде неочакван отговор от четири думи, когато миналата година беше попитан за годежа на Хари. Това стана в момент, когато монархът беше на посещение в кампуса на Източнолондонския университет в Стратфорд, Източен Лондон, по случай 125-годишнината от създаването му, като откри паметна плоча и откри новата болница и център за обучение по първична медицинска помощ.

По време на посещението Чарлз поздрави някои студенти и други доброжелатели, които се бяха събрали, за да зърнат монарха. Докато се ръкуваше с него, един мъж извика: "Върнете Хари, моля, можете ли да го върнете, моля, сър?". Кралят сякаш отначало не чу за кого говори мъжът и го попита: "За кого?" Човекът отговори: "Не, не: "Хари, вашият син", на което Чарлз нервно и сърцераздирателно отговори: "Би било хубаво", след което бързо продължи нататък.

Въпреки някогашната им хладна връзка, Хари и баща му са имали няколко "топли разговори" след диагностицирането на болестта на краля, твърди The Times. Източник от кралското семейство също така съобщил на вестника, че 75-годишният Чарлз желае да се помири и да вижда повече сина си, като смята, че това ще бъде от полза за монархията.

Междувременно Хари предположи, че състоянието на краля може да доведе до помирение с баща му в интервю за американско предаване. Херцогът също така заяви: "Обичам семейството си" и че е "благодарен", че е могъл да прекара време с баща си, когато е отлетял обратно за Обединеното кралство.

Снимка: Getty Images

Превод: GlasNews