Принц Уилям се чувства "безпомощен и уплашен", докато съпругата му Кейт Мидълтън се бори с рака, пише US Weekly.

Според източник на медията бъдещият крал на Великобритания се чувства "безпомощен и уплашен" и е помолил други членове на семейството да се намесят вместо него, за да може да си е у дома.

В средата на януари 2024 г. Катрин Мидълтън претърпя успешна коремна операция, но последвалите изследвания разкриха рак. Принцесата на Уелс, която каза, че е в „ранен етап“ на превантивната химиотерапия, беше шокирана, когато лекарите й казаха диагнозата, но тя правеше всичко възможно, за да остане силна за трите си малки деца: принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис.

Интравенозни капки и хапчета: какво лечение получава Кейт Мидълтън?

„Тя се уморява лесно, но се опитва да прекарва възможно най-много време с децата си“, каза вътрешен човек.

Кейт Мидълтън и принц Уилям с децаЦял екран
Кейт Мидълтън и принц Уилям с децата Снимка: Getty

Принц Уилям подкрепя съпругата си в трудни моменти. В деня, в който двойката научи за диагнозата, той отмени пътуването си за службата за своя кръстник, гръцкия крал Константин, на 27 февруари 2024 г. Тогава слуховете за сериозни проблеми с Кейт Мидълтън ескалираха още повече. Те обаче не разкриха битката на Катрин с рака до великденската ваканция на децата си, за да намалят натиска на общественото внимание върху Шарлот, Джодж и Луис.

Сега принцесата на Уелс разчита на съпруга си повече от всякога.

Кейт Мидълтън и принц Уилям с децаЦял екран
Кейт Мидълтън и принц Уилям с децата: Екранна снимка от видео

"Уилям се опитва да бъде близо до Кейт и да помага по всякакъв начин. Той работеше с децата и прекарваше време с тях следобедите и вечерите", казва вътрешният човек.