Венеция беше сцена на кулминацията на едно от най-значимите събития в света на киното. В рамките на кинофестивала български стилисти получиха признание за работата си, а призът беше връчен от звездата на сериала „Дързост и красота“ Рон Мос, известен като Рич Форестър.
 
На заключителната галавечеря на 81-ия Международен кинофестивал във Венеция беше връчено престижно отличие за изключителен принос към света на киното и красотата. 
 
Наградата подчертава важната роля на индустрията, свързана с грима и стила във филмовото изкуство, като акцентира върху влиянието ѝ върху създаването на емблематични визии на големия екран.
 
Призът беше получен от собственика на козметична компания Christian of Roma Елена Кристиано лично от актьора Рон Мос.
 
Преди това тя дефилира по червения килим, по който по време на фестивала преминаха редица звезди, сред които Анджелина Джоли, Брад Пит, Лейди Гага, Джордж Клуни, Кевин Костнър, Сюзан Сарандън и други.
 
Сред гостите на събитието блестеше българското участие, като водещи стилисти от България също имаха честта да присъстват на червения килим заедно със световните звезди и кинотворци. 
 
„Посвещавам тази награда на главния мениджър на компанията Мария Данчева, която е рамо до рамо с мен в половината от 30-годишния живот на Christian of Roma“, заяви от сцената Елена Кристиано.
 
Наградата идва в година, белязана от значимия юбилей на компанията и постижения й в индустрията на красотата.
 
„Тази година Холивуд успя да превземе този фестивал и съм изключително щастлива, че в рамките на това издание получихме един престижен приз за цялостната подкрепа, която стилистите на компанията осигуряват в бекстейджа на киноиндустрията“, каза още Елена Кристиано.
 
Сред гостите от България бяха стилистите Антоан Андерсън, Вили Маринова, Десислава Славейкова и Емилия Балталиева.
 
Сред специалните гости на събитието беше и певицата Мария Елена Инфантино, която допълни блясъка на вечерта.

Още вижте във видеото: