Стана известно защо принц Хари и Меган Маркъл няма да присъстват на сватбата на близък приятел.  

Семейство Съсекс е решено да пропусне сватбената церемония за кръстника на сина си Арчи, защото не искат да "предизвикват шум", според кралски експерт.

Синът на британския крал Чарлз III и съпругата му няма да пътуват до Англия за сватбата на Хю Гросвенър през юни 2024 г., въпреки че е един от най-близките приятели на принц Хари от детството, пише GB News.

Биографът Анджела Ливайн вярва, че херцогът на Съсекс ще пропусне тържеството, за да не "безпокои всички" на партито. Известно е, че петгодишният принц Арчи е кръщелник на Гросвенър, но Меган Маркъл и принц Хари никога не са потвърждавали публично това.

Хари и Меган останаха без покана за сватбата на кръстника на сина им

„Този, който няма да отиде, е Хари, защото той казва, че не иска да вдига шум там и да безпокои всички. Но не мисля, че той получи покана“, каза кралският експерт.

Хю Гросвенър и принц УилямЦял екран
Хю Гросвенър и принц Уилям Снимка: Getty Images

33-годишният Хю Гросвенър, херцог на Уестминстър, ще се ожени за Оливия Хансън, на 31 години, в Честърската катедрала в Англия на 7 юни 2024 г., последвано от пищен прием в Итън Хол, имението на семейство Гросвенър.

Въпреки че принц Хари няма да присъства на церемонията, по-големият му брат Уилям ще присъства на важното събитие на своя близък приятел. Както знаете, младоженецът кръсти и принц Джордж, най-големия син на Уилям.

Хю ГросвенърЦял екран
Хю Гросвенър Снимка: Getty Images

Гросвенър, чието наследено състояние възлиза на 12,6 милиарда долара, беше запознат с годеницата си от общи приятели през 2021 г.