Без значение дали на някого му харесва или не, истина е, че още с появата си по нашите географски ширини поп фолкът стана истинско явление сред слушателите. Неговото различно звучене, отличаващо се от всичко добре познато дотогава, наред със скандалната визия на представителите му, безотказно приковаваща всички погледи с дързостта си, определено се оказа печеливша комбинация, която светкавично популяризира жанра, превръщайки изпълнителите, изявяващи се в него, в звезди.

И все пак, въпреки масовата еуфория, съпровождаща началото му, не липсваха предсказания, вещаещи, че подобно на всяко друго чудо и това ще отшуми след три дни. Само че това така и не се случи…

Разбира се, пътят към това бе дълъг, а следвайки го, за добро или лошо, а може би по малко и от двете, жанрът лека-полека се отдалечи от своя първообраз, карайки много от основоположниците му да го напуснат, обръщайки му гръб завинаги. Да, от хората, положили в миналото неговите основи, към днешна дата останаха едва една шепа, която успя да се задържи на сцената, устоявайки на безпощадната конкуренция от нови и по-млади творци, залели пазара, докато останалите доброволно слязоха от нея.

Една от онези, решили да оставят славата настрана, бе Катя Михайлова, по-позната просто като Кати, чиято песен "Пеперуда" преди две десетилетия звучеше навсякъде. Привлекателната блондинка, която някога владееше мъжките фантазии, изненадващо се отказа от кариерата си, точно когато бе на върха, предпочитайки да се посвети изцяло на семейството си, пише Дир бг.

Така след като през 2005 г. срещна любовта в лицето на бизнесмена Николай, а не след дълго да бял свят пристигна дъщеря им Джулиана, тя напусна ярките светлини на прожекторите, отказвайки да се върне под тях дори когато двамата с половинката й в крайна сметка се разделиха седем години по-късно.

Навярно много от почитателите й, които ясно си спомнят нейните песни, сочени за евъргрийни, често си задават въпроса какво се случва с нея, а отговорът е, че тя продължава да бъде изцяло отдадена на своята наследница, която вече е деветокласничка.

Без значение, че все така избягва медийното внимание, водейки спокоен и уединен живот, Кати понякога си позволява да споделя в социалните мрежи свои снимки, разкриващи части от ежедневието й.

На тях се вижда, че визията на бившата певица, която скоро ще посрещне своя 45-и рожден ден, е останала недосегаема за белезите на изминалото време. Вижте!