Звездата от "Бриджъртън" Реге-Жан Пейдж е обявен за най-красивия мъж в света според древно научно изследване.

Установено е, че 34-годишният актьор, изиграл Саймън Басет, херцога на Хейстингс в хитовия сериал на Netflix, има 93,65% точност според гръцкото Златно сечение на красотата Фи, което измерва физическото съвършенство.

„Бриджъртън“ е американски романтичен и исторически телевизионен сериал, базиран на поредица от романи на Джулия Куин.

Звездата от "Мъже в черно" Крис Хемсуърт е на второ място с 93,5%, хубавецът от "Черната пантера" Майкъл Б. Джордан е трети с 93,46%, а певецът Хари Стайлс е четвърти с 92,30%.

Лицевият козметичен хирург на д-р Джулиан Де Силва направи списъка с помощта на най-новите компютъризирани техники за картографиране и редовно се обръща към технологията в ежедневната си работа, съобщи Metro.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Regé-Jean Page (@regejean)

Вижте коя е най-красивата жена в света

Д-р Де Силва, който ръководи Центъра за съвременна лицева козметична и пластична хирургия на Харли Стрийт, Лондон, обяснява: "Тези съвсем нови техники за компютърно картографиране ни позволяват да разгадаем някои от загадките на това, което прави някого физически красив, и технологията е полезна при планирането на операциите на пациентите".

Д-р Силва също така обясни, че г-н Пейдж оглавява списъка заради класическото си красиво лице и великолепни кафяви очи.

„Перфектно оформените му устни също получиха висока оценка, а единствената ниска оценка, която получи, беше за ширината и дължината на носа си“, казва козметичният хирург. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Regé-Jean Page (@regejean)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Regé-Jean Page (@regejean)