Playboy прекрати договора си с бившата порнозвезда Миа Халифа заради подкрепата й за Хамас. Момичето оправда действията на екстремистите и ги нарече борци за свобода. 

„Миа направи отвратителни и лоши коментари в подкрепа на атаката на Хамас срещу Израел и убийството на невинни мъже, жени и деца. Ние в Playboy насърчаваме свободата на изразяване, но имаме политика на нулева толерантност към речта на омразата. Очакваме Миа да разбере че нейните думи и действия имат последствия“, казаха от компанията.

Потребителите бяха предупредени, че Playboy прекратява бизнес отношенията си с Миа Халифа. Всички предишни публикации с нея също са изчезнали, съобщава DailyMail.

Самата бивша порно актриса в бележката си нарече бойците на Хамас „борци за свобода“.

„Ако можете да погледнете ситуацията в Палестина и да не бъдете на страната на палестинците, тогава сте на грешната страна на апартейда и историята ще покаже това с времето“, туитна тя. Тя също така даде съвети на бойците как правилно да заснемат своите видеоклипове с насилие.

„Може ли някой да каже на борците за свобода в Палестина да обърнат телефоните си и да заснемат хоризонтални видеоклипове“, написа тя.

Цял екран

Публикациите на Халифа не останаха незабелязани от друг неин работодател - Red Light Holland, който произвежда и разпространява "вълшебни гъби". 

„Това е толкова ужасен туит, Миа. Считай се за незабавно уволнена. Просто отвратителна. Моля, развивай се и стани по-добър човек. Фактът, че одобряваш смърт, изнасилване, побоища и вземане на заложници, е наистина отвратителен. Няма думи, които да обяснят невежеството ти. “ – написа директорът на компанията Тод Шапиро в Twitter , отговаряйки на един от нейните туитове по-горе.

Халифа реагира на факта, че е загубила контакти с публикация, в която нямаше и намек за разкаяние.

„Бих казала, че подкрепата за Палестина ми коства бизнес възможности, но съм по-ядосана на себе си, че не проверих дали не правя бизнес с ционисти. Моя грешка“, написа тя.