Крал Чарлз III търси човек за много отговорна позиция: началник на кралския кореспондентски отдел. Той ще отговаря на писма до краля, кралицата Камила, както и до принц Уилям и Кейт Мидълтън. За това пише Daily Mail.

На служителя се предлага солидна заплата - 60 хиляди лири стерлинги годишно. Той ще седи в кабинета на кралския секретар, като ще работи 37,5 часа седмично в продължение на пет дни. Но сортирането на кралската кореспонденция не е лесна задача. Кралицата получавала над 200 писма на ден, до 70 000 годишно.

крал карл, принц чарлз, работа в двореца, работа с писма, писма на краля, кралица Елизабетцял екран
Кралица Елизабет получавала по 200 писма на ден от цял ​​свят Снимка: Кралското семейство

Очевидно броят на писмата до Бъкингамския дворец няма да намалее, така че новият служител ще трябва да се справи със стотици писма, които идват от цял ​​свят.

Кралското семейство вече отбеляза, че търси човек, който "деликатно ще се отнася" към писмата им и "внимателно и чувствително ще обработва" кореспонденцията им. Наред с писането на „стандартни отговори“ на доброжелатели за рожден ден и годишнина от сватба, семейството търси някой, който може да пише и „персонализирани отговори“.

Новият служител ще трябва да работи не само със съобщения до краля, но и с писма до кралицата-консорт и кореспонденция до принца и принцесата на Уелс.

Обявата за свободното място се появи вчера на сайта на кралската къща. Кандидатите трябва да кандидатстват до 27 ноември.

В допълнение към първокласните умения за писане на писма, новият ръководител на кореспонденцията трябва да има и „силни умения за управление на хора“ и понякога да действа като заместник-личен секретар.

В съобщението се казва още, че „няма два еднакви дни“ в кралския двор и новият служител ще може да окаже „истинско въздействие върху сърцето на тази световноизвестна институция“.

Превод: GlasNews