Известна със своите булчински и вечерни рокли за най-бохемската клиентела в Америка, 73-годишната дизайнерка и бивша състезателка по фигурно пързаляне Вера Уанг предизвика фурор в социалните медии през 2020 г., след като публикува своя снимка, противоречаща на възрастта, в Instagram.  

Снимката показва Уонг със спортен сутиен и шорти. Знаменитостта, която тогава беше на 70 години, показа стегнатите си ръце и корем, както и дългите си кичури, развявани от вятъра.

„Мисля, че хората просто имат представа как изглеждат 70-те днес“, каза тя за големия отклик на снимката й. „Имам толкова много приятели на възраст от 65 до 70, които изглеждат невероятно. Но трябва да кажа, че се надявам, че това е добре."

„Надявам се, че това ще помогне на жените да се чувстват по-комфортно със себе си или да станат по-уверени, защото има много дефиниции за това каква може да бъде една жена“, добави дизайнерът на булчински рокли.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VERA WANG (@verawanggang)

Уонг си спомни момента, в който е направена снимката, пише People. По това време тя беше поставена под карантина с няколко от служителите си в обект в Маями по време на разгара на пандемията от COVID-19.

Превод: GlasNews