Цветът на кафето е нюанс на кафяво с по-дълбоки нотки, който принадлежи към топлите тонове на хроматичния кръг. И въпреки че е многофункционален, има някои печеливши комбинации, в които изглежда невероятно. 

Дрехите в цвят кафе могат да заменят черни, сиви и бели тоалети, които се считат за универсални, и да станат основата на есенния и зимния гардероб, пише Vogue.

Може да се внедри във всякакви изображения, които само ще се възползват от него. Този цвят създава сдържан, изтънчен и много бляскав външен вид.

Въпреки че този нюанс често се свързва с тъга и монотонност, той има способността да предава спокойствие: според влиятелната британска компания за прогнозиране на тенденции WGSN, цветът Intense Rust също ще бъде един от най-популярните цветове през 2025 г.

„Този ​​интензивен, топъл нюанс е транссезонно кафяво, което предизвиква усещане за стабилност. Със своя луксозен и успокояващ характер, Intense Rust напомня за земя и почва и е изпълнен с топлина и текстура“, казват изследователите.

Ето четири начина да оформите най-добре тоалетите си в модерния нюанс на кафето.

Общ вид

Този нюанс е идеален за създаване на монохромен външен вид. По-добре е да изберете различни нюанси на кафе и да използвате дрехи от различни материали.

Киара ФерагниЦял екран
Киара Ферагни Снимка: Instagram chiaraferragni

Най-добре е, както направи модният блогър Chiara Ferragni, да изберете мека плетена рокля и дъждобран или палто от по-тежка материя. Можете да добавите към визията си чорапогащник в цвят кафе.

Кафе и черно

Няма по-добър начин от това да носите два разнообразни цвята заедно.

Кая ГерберЦял екран
Кая Гербер Снимка: Getty Images

Отново смесвайте и комбинирайте различни текстури и опитайте да комбинирате топли цветни рокли с черни връхни дрехи или обратното.

Кафе и бежово

Кафето и бежовото се допълват идеално.

Меган ФоксЦял екран
Меган Фокс Снимка: Getty Images

Опитайте тъмен топъл нюанс на кафе и светло бежов цвят. Ще получите много топъл и уютен вид.

Кафе и бяло

Друг неутрален цвят - бялото, идеално се съчетава с нюанса на кафето. Анна Уинтър, известна модна блогърка, е фен на този ансамбъл.

 
Анна Уинтър

Въпреки че бялото не се счита много лесно за добър цвят за зимата, защото се замърсява бързо, все пак опитайте тази комбинация, създавайки изискани и интересни образи.