37-годишната майка на три деца Сара Смит от Оксфорд (Великобритания) реши да провери една популярна тенденция в TikTok - да използва резени сурови картофи, за да се отърве от тъмните кръгове под очите, бръчките и пигментацията по лицето.  .

Сара реши да пробва тренда с картофи, защото разполага с ограничен бюджет за скъпи продукти за красота.

„Като майка с три деца и куче, не мога да си позволя да харча пари за скъпи продукти за грижа за кожата, така че картофите изглеждаха като перфектната безплатна опция“, обяснява блогърът.

Жената нарязала резени сурови картофи и ги наложила върху зоната под очите си за 30 минути. Изненадващо лайфхакът се оказа изключително ефективен и икономичен, пише The Sun. Тя веднага усетила успокояващ, охлаждащ ефект и забелязала, че отпуснатата кожа става по-стегната, гладка и свежа.

„Оказва се, че картофите са естествен източник на хиалуронова киселина, мощна овлажняваща съставка, която често се среща в кремовете“, обяснява Сара.

Как да се отървете от тъмните кръгове под очите с помощта на сурови картофи, лайфхакове, методи, красота, външен видЦял екран
Жената наряза резени сурови картофи и ги наложи върху областта под очите си за 30 минути

Според Дийн Робайе, естетик в клиниката Sloane, картофите съдържат и други полезни за кожата хранителни вещества.

„Има различни биологично активни съединения, например, ензимът катехолаза има невероятен озаряващ ефект върху кожата около очите, дори по-добър от краставицата, също е естествен източник на витамин С, B6, цинк, азелаинова киселина и ниацинамид “, отбеляза експертът.

В допълнение, картофите имат противовъзпалителни, антиоксидантни и антимикробни свойства, което ги прави полезни за лечение на слънчево изгаряне, акне, розацея и екзема.

След седмица експерименти резултатите надминаха всички очаквания на британката.

„Огромна полза е, че картофите са по-достъпни от традиционните продукти за грижа за кожата, но този процес трябва да се повтаря ежедневно, за да се постигнат максимални резултати“, добавя Сара и препоръчва този метод на други.

Как да се отървете от тъмните кръгове под очите с помощта на сурови картофи, лайфхакове, методи, красота, външен видЦял екран
След седмица експерименти резултатите надминаха всички очаквания на британката. Снимка: The Sun

Преди това свързани видеоклипове с хаштаг #PotatoSkincare станаха вирусни в TikTok, събирайки над 1,9 милиарда гледания.