Германската компания "Volkner Mobil" без съмнение произвежда едни от най-внушителните и луксозни кемпери на пазара. А най-новият им модел определено потвърждава това: наречен Performance S, ваканционният автомобил освен че предлага ненадминат лукс,  позволява да вземете със себе си любимата си суперкола, като например Bugatti Chiron. Трябва само да закарате колата си на платформата и тя ще се премести в "трюма" на сигурно място.

От Volkner заявяват, че макар нагледният пример да е с толкова сериозна кола, системата им позволява просто по лесен начин да вземете със себе си и второ превозно средство на почивка, без да ви трябва ремарке, стига возилото да е с нужните параметри като дължина, ширина и височина.

Но предвид цената на кемпера от 2,035 милиона евро (за тази сума може да се купят 15 чисто нови Mercede-Matbach S-Class), не вярваме да става въпрос за някоя Dacia..., пише Automedia.

Извън специализирания гараж, "Volkner Mobil Performance" изобилства от нужните за една луксозна и комфортна почивка неща.

Кемперът се предлага с избор от различни специални цветове, като в спряло положение може да добавите допълнително жилищно пространство, благодарение на разтягаща се странична стена. Налице са соларни панели на покрива и батерии с общ капацитет от 1800 амперчаса.

Салонът на туристическата машина е доста луксозен, като само премиум аудио системата Burmester струва около 300 000 евро. Наличен е електрически отварящ се шкаф а посуда, а кухнята е както в една къща - с индукционни котлони, фурна, микровълнова печка, хладилник, миялна машина и дори машина за еспресо. Като опция се предлага и луксозен винен охладител.

Банята е масивна по стандартите за кемпери, като разполага с луксозна душ кабина и тоалетна чиния, а мебелите са от фино дърво, а където има покритие (като на кухненския диван), то е от първокачествена кожа. Самата кухня и трапезария, в зависимост от предпочитанията може да е с остров или с по-големи диван и маса.

Performance S е с дължина от 12 метра, като в корпуса могат да бъдат поместени резервоари за чиста вода с обем 750 или 1000 литра. За задвижването се предлага опция от двигател на Volvo с 454 конски сили или такъв на Mercedes с 424 к.с. И в двата случая налице е автоматична скоростна кутия.

Новото творение на "Volkner Mobil" изглежда като идеалното превозно средство за по-далечни пътешествия. А извън комфорта до достигане на крайната точка, все пак ще имате под ръка и суперкола, с която да се разхождате наоколо...

Кратка видео разходка из кемпера