Lamborghini предостави на италианската магистрална полиция уникален Urus Performante, който ще влезе в експлоатация през следващата година. Сътрудничеството между Automobili Lamborghini и италианската държавна полиция започва преди 20 години, а Urus Performante е шестият модел, който влиза в автопарка на органите на реда. Този SUV се присъединява към Huracan LP610-4 и ще се използва за специални услуги, включително спешен медицински транспорт на органи и плазма.

Продадоха 61-годишно Ferrari 250 GTO за 52 млн. долара на търг ВИДЕО

Полицейският Urus Performante бе доплнително оборудван от техници на Lamborghini в завода в Сант Агата Болонезе, като се започне от екстериора. Полицейските емблеми са нанесени върху вратите със светлоотразително фолио, а на покрива е монтирана светлинна лента с 360-градусови сини LED светлини, заедно с двутонална електрическа сирена.

Роскосмос счита за некоректно сравнението на Raptor с РД-180

Салонът е персонализиран с различни елементи, които са незаменими за службата за обществена сигурност, включително бронирана оръжейна кутия; обръщащ се надолу дисплей за съобщения и специално отделение в багажника за съхранение на сервизно оборудване и дефибрилатор за оказване на първа помощ, пише 24 часа. Най-важното е, че е монтиран преносим хладилник за транспортиране на органи, включително дисплей и регистратор на данни за непрекъснато наблюдение на вътрешната температура.

Urus Performante е оборудван с V8 двигател с двойно турбо, осигуряващ 666 конски сили мощност и 850 Nm въртящ, гарантирайки ускорение от 0 до 100 км/ч само за 3,3 секунди и максимална скорост от 306 км/ч.