Платените регистрационни номера стават все по-скъпи. В Австралия са готови да платят 10 милиона австралийски долара (6,7 милиона долара) за ексклузивен регистрационен номер. 

Номерът на автомобила NSW 1 означава New Southern Wales 1 („Нов Южен Уелс 1“). Смята се, че това е най-старата регистрационна табела, използвана в Австралия, съобщава уебсайтът на аукционната къща Lloyds.

стари коли Австралия, номер на кола, номера на кола, номера на кола, номер на най-скъпата кола, номера на платена колаЦял екран
Вляво на снимката е Daimler с номер NSW 1 Снимка: Lloyds Auctions

Известно е, че началникът на щатската полиция на Нов Южен Уелс е получил автомобилен номер преди около 100 години. През 30-те години на миналия век е предаден на бизнесмена сър Фредерик Стюарт, който го поставя на своя Oldsmobile и след това на своя луксозен Daimler.

След смъртта на Фредерик Стюарт регистрационният номер остава в семейството му - прехвърля се от кола на кола. През 1988 г. неговата вдовица Майори Стюарт отказва да продаде номера за $134 000. Едва сега семейството на Стюарт решава да пусне знака за продажба. Търгът ще продължи до средата на януари, което означава, че цената на номера NSW 1 може да нарасне допълнително.

Между другото, това далеч не е най-скъпият номер на кола в света. Наскоро в Дубай регистрационен номер P 7 беше продаден на търг за рекордните 15 милиона долара.

В Дубай продадоха регистрационен номер за рекордните $15 млн. ВИДЕО