Шофьорът на Пасата не остана длъжен.

Само преди дни в социалната мрежа Фейсбук се появиха снимки на лек автомобил с марката Пасат. Те предизвикаха широко възмущение в обществото, а причината - колата е оборудвана със сигнализираща лампа, поне така твърди очевидец, който е видял как лампата в автомобила е започнала да свети в различни цветове, за да може останалите участници в движението да направят път на шофьора. "Като видя, че ще я снимам загаси лампата много бързо.", твърди още потребител във Фейсбук.

Семерджиев май е яхнал Пасат! Шофьор си проправя път с полицейска лампа

Шофьорът на въпросния автомомобил не остана длъжен и даде коментар по темата. Ето какво е неговото обяснение:

"Фолксвагена, който сте качили, че уж кара на лампа с цел да си прави път - не е така. Колата е моя, служебна на фирма за пътна безопасност, бях дал колата на жена ми да вземе детето и е пуснала лампата без да иска и като е видяла в предната кола, че свети я е изгасила, а не, че някой даже, който не в видяла ще я снима. И лампите не светят различни цветове, а сигнално оранжево с цел пътна безопасност, когато колата се движи по път, който е в ремонт."

Това обяснение на шофьора обаче предизвика бурни реакции сред потребителите в социалната мрежа.

"Служебна кола не се кара от всеки, а само от опоменати в пътния лист, също и по какъв маршрут.", пише Николай Гердински и е абсолютно прав. Росен Николов пък допълва, че на много места това не е практика и не се пишат пътни листи.

"Много голямо дете е на пасажерската седалка!", коментира Янко Караиванов.

"Повярвахме направо! Тези жени и деца само проблеми създават като натискат разни копчета в служебните коли! Добре, че не е някой служебен военен джип, че не се знае какво може да включи без да иска жената!", гласи коментар на Димитър Карамихов.

Ивелина Йорданова пише: "Как така е негова? Пък била СЛУЖЕБНА? Пък я дал на жена му? Нещо друго да измисли господина!".

А дали шофьорът ще измисли друго оправдание - продължаваме да следим темата.

Снимки: Facebook