В колата на задържания за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета, бяха открити две сини лампи, с такава лампа явно се е сдобил и пловдивски джигит. 

В социалните мрежи плъзнаха снимки на лек автомобил с марката Пасат. Регистрацията на возилото е пловдивска. А от текста, придружен към снимките, заснети на кръстовище в Пловдив, разбираме, че шофьорът се е оборудвал с полицейска лапма, която активира в моменти, когато бърза, за да може останалите участници в движението да осигурят път. Тарикатско изпълнение, но противозаконно!

Ето какво гласи публикацията: 

"Тези лампи не бяха ли малко забранени? Разсвятка се във всякакви цветове да ѝ правят път и като видя, че ще я снимам я загаси много бързо. Органите на КАТ могат да се самосезират."

Шофьорът на возилото вероятно е взел пример от крими героя Георги Семерджиев. В колата на задържания за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета, бяха открити две сини лампи. Малко по-късно GlasNews.bg установи, че голяма част от лъскавите возила на Семерджиев са оборудвани с полицейски лампи.

Всички автомобили на Семерджиев са оборудвани с полицейски лампи ВИДЕО

Отбелязваме, че за незаконно притежание или използване на подобни полицейски светлини законът предвижда санкция.

Междувременно ето какво гласят и коментарите под публикацията за джигита, който обикалят из Пловдив с полицейска лампа: 

"Много хубаво, че все повече гладкомозъчни олигофрени се правят на НСО и си слагат сини лампи. Така нормалните хора от далеч виждаме олигофрените и знаем от кого да се пазим.", пише Лъчезар Любчев.

"Този с лампа, други си крият номерата с фолио и по други начини... Ако зависеше от мен такива нечисти хора щяха да са на топло, защото нормален и честен човек няма да си крие номера или да се прави, че е над другите... Смешници комплексирани! Ще ме извинявате, но гледах да съм максимално мил с изказването.", коментира Делчо Тричков.

"Не е един такъв тарикат, а станаха много. Всеки втори се прави на герой!", отбелязва Николай Васков.

Арестуваха Семерджиев 2 в София! Карал със синя лампа и няма книжка

Снимки: Facebook

Наглостта не престава! Шофьор си слага полицейска палка на задницата на колата

Полицията задържа шофьор, карал със синя лапма като Семерджиев, казвал, че има водач от НСО