За абсурдната ситуация се жалва родител.

Учениците в Средно общообразователно училище "Свети княз Борис I" са длъжни да стоят и чакат на тротоара пред учебното заведение, за да ги допуснат в границите в един определен час. За това "решение", незнайно от кого взето и поради каква причина, съобщава родител в социалната мрежа Фейсбук, видя GlasNews.bg.

Елена Банкова пише, че първолаци и второкласници са пред учебното заведение още в 7:20 часа, не защото на децата им се стои на тротоара или мама и тате бързат да се отърват от тях, а защото същите тези родители бързат да отидат на работа. 

"В момента все още времето е що-годе топло, но г-н Павлин Жеков и колектив трябва малко да помислят, че застудява и като цяло не е ОК нашите деца, които сме им поверили да се разболяват и да студуват, и да са изложени на риск да ги сгази кола /защото сутрин всички знаем, какво става пред училища и детски градини/", пише още Банкова.

Жената споделя и нещо, което я е стъписало. Тя твърди, че е чула следния коментар от служителка в училището към портиерката: "Няма да ги пускаш преди 8 без 15, всяка сутрин са едни и същи".

Елена се надява компетентните органи да се самосеризат и да се вземат мерки относно проблема.

Иначе в коментарите под публикацията Славка Донева споделя, че това се случва и в други училища. "И по други училища е така, зимата може и 30 минути да стоят на студа", пише тя.

"И зимата и в дъжда ли ще ги държат така?", коментира Звездомира Чапарова, която съветва авторката на поста да подаде сигнал до МОН.

Снимката е илюстративна.

Как едно училище в Добрич се превърна в кръчма с жива музика ВИДЕО