Сигнали за взривни устройства в две училища в София проверяват органите на реда. Те са подадени 81 СУ „Виктор Юго“ и 144 СУ "Народни будители", намиращи се в "Младост.

Родителите са били извикани, за да вземат децата си от учебните заведения.

От СДВР заявиха пред GlasNews, че са подадени няколко сигнала за злоумишлени обаждания на териоторията на Столична община. На този етап няма точен брой колко са те. От там потвърдиха, че някои ръководства на училища са предприели мерки с прекратяване на занятията за деня.

Учениците от I-ва смяна в 81. СУ са евакуирани и освободени от учебни часове до края на деня. Учениците от втора смяна, 5 и 6 клас ще се обучават в електронна среда през виртуалните класни стаи. Това съобщават от учебното заведение. Учениците от 1-4 клас трябва да бъдат взети от двора на училището. В съобщението се казва, че мерките са предприети във връзка с подаден сигнал от 7 РУ за бомбена заплаха.

Екипи на полицията проверяват сигналите за поставени взривни устройства.

Както съобщихме по-рано, че два сигнала за поставени взривно устройства опразниха временно Съдебната палата и Районния съд в София тази сутрин. Полицейски екипи евакуираха хората от сградите.

Сигнал за бомба в Съдебната палата в София, тече евакуация

Така за момента са регистрирани най-малко четири сигнала, а дали броят им ще се увеличи? И един и същ ли е авторът на тези обаждания?

Сигнал за бомба и в Районния съд в столицата