Човек от малцинствата изхвърлял боклуците си в нивите на асеновградчани.

В своя публикация в социалната мрежа Фейсбук Лидия Георгиева твърди, че е станала свидетел на възмутителна гледка. Човек от малцинствата с каручка си е изхвърлил битовите отпадъци в нивите на хората в квартал Шкилово - срещу бензиностанцията, новият квартал на кърджалийския път. Като съвестен гражданин, Георгиева е побързала да подаде сигнал с точното местоположение на нарушителя на закона. Сигналът бил приет, но полицейски екип не пристигнал на мястото, което накарола Лидия да се обади отново и да попита дали някой ще пристигне на място, за да установи нарушаването на закона. Тя е предоставила и телефонния си номер, за да я потърсят за свидетел.

Георгиева споделя, че нито някой й е звъннал, нито нарушителят е бил спрян и санкциониран. В поста си тя пише още, че хората, който живеят в квартала, вече защитават поведението на полицията в Асеновград и определя това като възмутително. "Защото те нямали какво да вземат от хората от малцинствата, нямало смисъл да го спират... Чудно! Има един голям проблем. Тези хора остават безнаказани. Наказанията и глобите са им неефективни, защото нямат нищо на тяхно име. Добре, тогава да се намери начин да станат ефективни тези наказания. Да се конфискуват каруците им, които дори нямат светлоотразителни знаци и сума ти невинни хора катастрофират заради тях, а на нас ни глобяват за колани... Парадокси!!! Безхаберие!!!! Като нямат пари или имоти да полагат обществен труд, да им се конфискуват каручките."

Каква пешеходна алея... Това е бунище!

Жената предлага да бъдат сложени информационни табели, от които да става ясно къде е позволено да се изхвърлят битовите отпадъци: "Най-малкото, сложете големи информационни плакати с информация къде безплатно да се изхвърлят битовите отпадъци, на български езин и съответно на езика на малцинствата в квартала им. Интегрирайте го това малцинство, не им давайте помощи, дайте им РАБОТА!!! Задължете големите фирми да наемат поне минимален брой работници от малцинствата - ИНТЕГРАЦИЯ! И сега някой ще каже кой да го направи. Ами шефа на полицията, като вижда, че не може ефективно да се събират глоби и да се наказват, да помисли малко, да даде предложения в съответното министерство за решаване на проблема с "невъзможното им наказание."

За финал, Лидия се обърна към органите на реда със следните думи:

"Господа полицаи и най-вече вие на по-висшите постове, Вие сте тези които трябва да решават проблемите на едно общество. Начини винаги има! Уведомете съответните министерства и институции. Предложете промени в законите, които не работят за обществото! Когато един проблем се пренебрегва дълго време той ще ескалира. Последствията от тези проблеми ще носят нашите и вашите деца! Ще тънем в боклуци и мизерия и невинни хора ще умират по пътищата, защото моят колан, че не е сложен се вижда, а каручката без светлоотразителни знаци, изхвърляща боклук на нерегламентирано сметище, която прекоси целия град пълна с битови отпадъци, остана НЕВИДИМА! Заплатите ви драги държавни служители се плащат от обществото, за да служите на обществото... Не казвам, че не си вършите работата, но може да се иска още много, ама много, и вие си го знаете, защото е очевидно и е подигравка за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!".

Снимката е илюстративна.

Асеновградчанка се възмути и попита: За какво са ни здравните осигуровки?