Жител на Асеновград изрази възмущението си от болница в града.

На Севим Мустафова й се наложи да отиде на преглед в Многопрофилната болница за активно лечение в Асеновград, но остана разочарована след като установи, че няма медик, който да й обърне внимание.

В социалната мрежа Фейсбук Севим споделя, че дежурният кабинет трябва да започне да приема пациенти от 19:30 часа. В деня обаче, когато тя го посетила на вратата на кабинета имало залепена с лейкопласт бележка, която гласи следното: "Тази вечер кабинета ще започне работа по-късно!" (вижте снимката в края на статията). Жената търпеливо изчакала до 21:00 часа, но никой не се появил. Тя решила да попита охраната дали има информация относно това колко по-късно ще започне приемът на пациенти, той й отговорил, че не знае.

Семейство потърси спешна медицинска помощ - завариха лекарката заспала

Мустафова се запътила към Спешното, за да я прегледат там, но не й обърнали внимание. Попитала и дали може да отиде за преглед в детското отделение - "Ама не може, там до 1 година.", отговорили служители.

Адекватен въпрос задава Севим след цялата тази неприятна история: "Питам се - аз ли не разбирам или така е редно?"

"Трябва да ходим на частен преглед вероятно. Съгласна съм. В такъв случай за какво са ни здравните осигуровки, когато няма медик, който да ти обърне внимание.", добавя тя.

"С искрени пожелания да сте здрави, че сме закъсали много сериозно!!!", заключва Севим Мустафова.

Други потърпевши от медицинските услуги в МБАЛ Асеновград пишат в коментарите под публикацията, че дежурният кабинет изобщо не спазвал работното си време. "Пропуснах 2 контролни прегледа, защото в уговорения устно час докторът не е бил на работа, а си е тръгнал по-рано. И когато набият доктор, да знаете, че не е без причина, колкото и по телевизиите да искат да ги изкарат като света вода ненапита.", пише Валентин Димитров.

"Севи, миналата година малкият си спука главата на село и се наложи да идем до спешното! По същия начин нямаше никой, беше около 20 ч., качихме се на хирургия и ни казаха, че нямали лепило да му залепят... Издивяхме - не спираше да кърви и ни предложиха да си идем най-добре в Пловдив... Така и направихме, много често се питаме за какво плащаме здравни за съжаление!", коментира Нюрхаят Маджирова.

Спасиха живота на недоносено бебе в болница в Асеновград

Снимка: Севим Мустафова / Facebook