След като Софийският апелативен съд измени мярката на обвинената за убийството на Пейо Пеев Габриела Славова от "домашен арест" на "задържане под стража" пред микрофоните на журналистите застана бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков, претендиращ, че е баща на второто дете на Габриела Славова.

Той сподели, че се чувства по-спокоен заради това, че Габриела и майка ѝ Красимира Трифонова остават а ареста. На въпроса защо двете жени се обявиха за невинни, Минков отговори:

"Това е патология. Личи си гигантското желание на мен и Пейо да бъдем бащи, а за Габриела и майка й сме само биологичен материал."

Мъжът отново призова да се направи ДНК тест. Минков отправи апел към социалната министърка и шефката на Агенцията за закрила на детето да преосмислят решението си.

Минков: Да направим ДНК тест само аз и бебето веднага, аз ще го платя

"Те могат да вземат решение да направим ДНК тест само аз и бебето веднага, аз ще го платя, а не да се чака 3-4 години делото", заяви той.

В момента Велико Минков води дело за бащинство, което още не е започнало. Той попита дали няма да е травмиращо за детето, ако след 3-4 години той бъде вписан в акта за раждане.

Видео: Дневник