Пандора не била пияна, изплакнала си зъбите с вода за уста.

Биляна Василева, популярна с артистичния си псевдоним Пандора, твърди, че не е употребявала алкохол на 15 август, когато бе спряна от екип на полицията и тествана с дрегер. Тогава апаратът е отчел концентрация над 2 промила алкохол в кръвта на силиконката.

Автомобилът, управляван от Биляна е иззет, а по случая е започнало разследване. Ще припомним, че съдът вече може да отнеме автомобила ви, ако шофирате с алкохол или наркотици в кръвта. Това ще се случва при следните хипотези:

  • Ако се установи над 1,2 промила алкохол или при повторно нарушение с над 0,5 промила в кръвта. Освен отнемането на автомобила са предвидени и затвор от 1 до 5 години и глоба от 200 до 1500 лв., в зависимост от това дали става въпрос за рецидив;
  • Според промените в Наказателния кодекс, до отнемане на автомобил ще се стигне и, ако шофьорът е хванат да кара дрогиран. Тук също има глоба и затвор- от 1 до 5 години и от 500 до 1500 лв., отново според това дали става въпрос за първо или повторно нарушение.

Важно е да уточним, че автомобилът ще се иззема само, ако нарушителят е неговият собственик. Ако зад волана е друг човек - роднина, близък или служител във фирма, то той ще трябва да плати равностойността на превозното средство като глоба.

Заловиха пияна телевизионна водеща! Над 2 промила показал дрегерът

Заради това, че дрегерът е отчел над 2 промила алкохол, Биляна Василева е била задържана за няколко часа в полицията. По-късно е била освободена. След освобождаването й тя побърза да запише видео, в което категорично заявява: "Не съм била пияна. Сутринта си измих зъбите с вода за уста!". Видеото е публикувано в профила й в актуалната платформа Tik-Tok, видя GlasNews.bg.

В деня, когато е била спряна от екип на полицията, Биляна имала важен ангажимент извън България.

"В 11:00 ч. на обед ме спряха за проверка. Дадох пробата, защото знам, че не съм употребила и капка алкохол. Дрегерът отчете над 2 промила. Казах на полицаите, че дрегерът им не е точен. Свалиха ми номерата, взеха ми книжката и колата", разказва Пандора.

Тя уточнява, че е дала кръвна проба в многопрофилната болница за активно лечение "Света Анна".

"Полицаите се държаха много добре с мен. Обаче какво се оказва - понеже те разбраха, че аз съм Пандора и ми казаха: "Ама, нали сега няма да кажеш нещо лошо за нас". Аз им отговорих, че просто си вършат работата", казва още Биляна.

Тя твърди, че се е държала любезно с полицаите, но те написали в документите, че поведението й било нагло.

"Написали са един куп простотии, в които няма капка истина. А пред моите очи се държаха супер любезно", твърди Пандора.

Бившата участничка в конкурса "Мис Силикон" се опасява, че кръвната й проба ще бъде преправена.

"Невинна съм! Колкото и да не ви се вярва… Но не забравяйте,че днес съм АЗ, утре сте ВИЕ. И да падна в тъмнина Господ ще ми бъде светлина!", написа тя в профила си в Instagram.

Вижте още във видеото:

Припомняме, че през октомври миналата година силиконката осъмна с напълно опожарена кола пред блока си в Нови Искър.

"Приемам го като лична заплаха. Не ме е страх за мен, само за семейството ми. Имам някакви подозрения. Съмнявам се в един човек, на когото не отговорих подобаващо на чувствата. Възможно е този пожар да е запален като отмъщение от любов", каза тогава Пандора. 

Запалиха колата на скандална плеймейтка