В сряда в редакцията на „Здравей, България” жена е помолила за съдействие относно изясняване на самоличността на загиналите млади жени в тежката катастрофа в София.

Антоанета Куюмджиева е близка на семейство, което издирвало дъщеря си. Роднините загубили връзка с нея след инцидента. Звънели са на болници, в 4 РПУ, препращали са ги към КАТ. От тези институции им казали единствено, че инициалите на загиналото момиче и дъщеря им съвпадат. По-късно името се е потвърдило.

Появи се запис от тежката катастрофа в София ВИДЕО

„Получихме съдействие от „Пътна полиция" и ни изпратиха в следствието. Обърнахме се към вас за помощ, защото не можехме да я намерим. Надявахме се това да не е тя. Не сме спали. Искаме правосъдие. Никой не заслужава да си отиде по този начин. Това са деца. Тя се прибираше и трябваше да се види с моята дъщеря. Видях я няколко часа преди това. Беше едно прекрасно дете. Ще ни липсва страшно много. Не може подобни хора, като Георги Семерджиев, да бъдат оставяни безнаказани", сподели в ефира на предаването Куюмджиева.

Припомняме, че криминално проявен с 50 нарушения предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени - на 22 и 26 години, в центъра на София. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието извършителят - Георги Семерджиев, и неговата спътничка избягали от мястото. При удара колата му се разцепва на две и помита жените, които се движели по тротоара. Джипът на Семерджиев е с фалшиви номера, с незаконно ползвани синя лампа и стоп-палка.

Освен присъда, Георги Семерджиев ще се сдобие и с огромен дълг