Собственик на басейн във Великотърновско два пъти отказва да пусне роми в комплекса.

Причините, които посочва, са различни, докато в същото време други хора преминават свободно. А потърпевшите са обидени от отношението към тях.

Нермедин Шериф и още три семейства, решават да прекарат един ден на басейна край село Къпиново, където има комплекс с място за каравани. Прибрали са се от Германия, за да похарчат спестяванията си за почивка в България. Но до басейна така и не биват допуснати. Изтъкнатата причина е, че не са си запазили места предварително, докато мястото всъщност е празно.

"Просто си личеше, че не искаха да ни пускат", не крие възмущението си 39-годишният Шериф от Горна Оряховица, който от дълги години живее и работи като шофьор в Германия.

Разследват приема за първи клас за дискриминация

Репортер на Нова ТВ придружи Нермедин до басейна край Къпиновския манастир. Мъжът отново се опитва да си купи билет, но пак получава отказ. Този път му казват, че тече профилактика.

Появи се и управителят на комплекса, който отрече Нермедин и семейството му да са дискриминирани. Докато екипът на телевизията разговаря със служителите, в комплекса влиза семейство, което не е сред гостите и няма отличаващи гривни.

А за Нермедин и неговите близки остава само обидата и разочарованието.

"Обещах си повече да не идвам в България на почивка. Просто няма смисъл", сподели той.