История с продължение. Преди броени дни ви разказахме за Петьо - той стоеше на пейка в центъра на Варна и просеше, за да спаси болното си куче.

Няколко дни след като историята му стана публична, граждани споделиха, че младият мъж, изпаднал в нелека ситуация, е срещнал добрина и подкрепа, а домашният му питомец вече се лекува.

Марчо, както е името на четириногото, вече се намира във ветеринарна клиника, а доброволци събират средства за процедурите и съпътстващите разходи.

"Марчо е с ерлихиоза, също така е с много завишени бъбречни и чернодробни показатели, Марчо е с бъбречна недостатъчност, аспирираха още 0.5 л течност", разказва Галентина Драгвал. Предстоят му и още изследвания. В клиниката животното е записано на името на варненката, защото стопанинът му няма лична карта, като предстои младият мъж да си изкара документа.

Хората разказват и повече за съдбата на Петьо - мъжът не можел да влезе в приют, защото там нямало как да бъде прието и кучето му. Той има и занаят - пекар, но бил съкратен от работа. Петьо споделил, че иска да работи, като не би отказал и друго занятие.

"Искаме да помогнем и на Петьо (подслон, работа), има доста хора желаещи да помогнат, дано да успеем", пише Драгвал.

Варненци за пореден път показаха, че доброто е сред всички нас, а често всеки може да промени живота на човек в беда, дори и с мъничко подкрепа.

 

Петьо не иска нищо друго, иска само кучето му да оцелее СНИМКИ