Пост на жена, която получила помощ от двама напълно непознати, циркулира из социалната мрежа фейсбук.

Жената споделя, че спукала гума на автомобила си, след като цял ден имала премеждия и тичала по болници. За щастие на помощ ѝ се  притекли две момчета - напълно непознати за нея. 

Репортер от GlasNews.bg се свърза със жената, която пожела да я запазим в анонимност, за да ни разкаже повече за случката.

Ето и какво сподели тя: "Онкоболна съм. Взех си епикризата от скенера от едната болница и трябваше да отида в другата, за назначаване на химео и лъчетерапия. Бях с двете си дъщери. По Сливница усетихме, че нещо колата не върви както трябва. След кръговото на Сточна гара завихме по бул. "В. Левски" и спряхме. Видяхме, че гумата е спукана и отбихме, за да я сменяме. Отворих багажника и момичетата извадиха резервната гума. В този момент спря една служебна кола "баничарка". Слязоха две момчета и направо започнаха да помагат. Извадихме всичко от колата, с трудност и много сили, отвиха болтовете и буквално за десетина минути смениха гумата. Поисках да ги почерпя, но категорично отказаха. Качиха се в колата си и преди да си тръгнат се сетих да попитах единият как се казват. Каза ми аз съм Симеон (ако не се лъжа) и Митко. Момчетата заслужават да бъдат похвалени.Дано да са живи и здрави. Благодарение на тях стигнах навреме в болницата и свърших работа. Колкото и трудно да ми бъде да приема факта, че ще ми се прави химеотерапия. Благодаря им от все сърце.".

Също така под публикацията на жената се появяват и много коментари с похвали за добрата постъпка на момчетата, помогнали на жената. Някои от тях гласят следното:

"Добрите хора са повече от лошите, така че вероятността да ти се случи нещо хубаво е по-голяма.", пише оптимистично потребител под публикацията на жената.

"Първите седем години са нужни, не само доброта, а тези момчета явно имат и двете. Браво на тях и на родителите, които са ги възпитали така.", добавя похвали и друга потребителка,

"Мъчно ми е, че това, което трябва да е нещо нормално, се превръща в повод за похвала. Ако имаше повече човечност на Балканите, нямаше да ни прави впечатление тази нормална проява на внимание и загриженост от едни хора към изпаднали в нужда други хора. От всеки зависи нещата да се променят в посока "емпатия, доброта, внимание, търпение"", пише друга читателка на поста във фейсбук,