Липсата на паркоместа ежедневно затруднява водачите, а някои от тях прехвърлят проблема и на останалите участници в движението. Как? Паркирайки на неуказани за това места и на площи, които не са предназначени за това, разбира се.

Поредният случай е от столицата, а в главната роля е автомобил с марка БМВ. Возилото е оставено от собственика си на улицата.

Ситуацията се развива в тъмната част на денонощието в квартал "Манастирски ливади".

"Скоро ще започнем и в средата на пътното платно да паркираме!? Нямате ли капка усет за нещата? Съобразителност? Може ли да я “пльоснеш” така, поне да я беше качил в близост до съседната кола, видимо има място", гневи се Ралица Б.
 
Ситуацията възмущава местните жители, които считат, че водачът затруднява останалите водачи и пешеходци. Според някои ситуацията дори е продпоставка за инцидент. Вижте някои от мненията на столичани:
 
"Точно там паркират като араби в пустиня няколко и***. Няма видимост и чакаме ПТП, за да се повайкаме след това!", коментира местен жител.
 
"Не е до книжки, а до възпитание, емпатия и усещане. Ясно е, че паркоместата не стигат, Но снощи минах 2 пъти до тази кола и паркирах на 10 метра от нея пред Е***. Там имаше 4-5 свободни места", добавя Мирослав Д.
 
"София в последните години заприлича на огромна автоморга", заключава Борис Г.
 
"Тия книжки от чипс ли ги печелят", чуди се столичанка.
 
Пободно паркиране не е запазена марка само в София. В неделния ден друг водач успя да разгневи съгражданите си с подобно действие. Мъжът бе оставил автомобила си така, че колата блокираше цяла лента от градски път в Русе и то на завой.