50-годишният автопилот Георги Георгиев-Гецата, който загина на финала на планинското рали в Благоевград в събота, е карал с любимия си №35.

Това разкри в социалните мрежи неговият приятел и колега от столичния автоклуб "АСК Грийн Фокс Моторспорт" Косю Йорданов.

Той пусна чат с Георгиев, от който става ясно, че пилотът отдавна не се е състезавал и гори от нетърпение да се яви на старта на ралито.

"Косе, не знам как е станало, но любимото ми число е 35 и точно то ми се е паднало, дано ми е на късмет", написал му Георгиев.

Припомняме ви, че Гецата загина на място, около 16:30 ч вчера, по време на официалните тренировки на Планинско изкачване "Благоевград 2021".

Участник в рали край Благоевград загина*

Трагедията се разигра на метри след финала, в началото на село Делвино.

Автомобилът му "Субару" се е завъртял надясно и се е ударил в бетонна стена, странично откъм мястото на шофьора.

Веднага на място е бил медицинският екип, пожарникари, както и неговият приятел Косю Йорданов, който се опитвал да помогне. Пилотът обаче е загинал на място.

Причината вероятно са блокирали спирачки на състезателното "Субару". Възможно е обаче и на Георгиев да му е прилошало на финала и това да е причина за катастрофата.

Днес всички организатори на ралито бяха на разпит в полицията, съобщи "24 часа".

Последният смъртен случай в автомобилно състезание у нас беше през 2017 г., когато по време на Рали "Твърдица" живота си загуби пилота Тодор Славов от Варна.