За интересна инициатива, дело на димитровградчани, споделиха потребители на Фейсбук. Хора са оформили красиви табели с послания към своите съграждани, а каузата е една - да се запази чистотота на града.

Табелките са окачени на стъблата на дървета из местни паркове. "Моля, пазете чистота", "Семките са семена, но не покълват" и "От фасовете също не растат цветя" са само част от креативните послания, с които са изпълнени красиво направените табелки.

Инициативата се радва на огромна подкрепа и всички приветстват каузата. Вижте част от коментарите на димитровградчанин:

"Дано има кой да го прочете", пише Таня В.

"Идеята е чудесна, изпълнението й зависи от нас гражданите. Но имам съмнение, живея до училище и виждам как ученици пушат и хвърлят фасове по земята, също и остатъци от закуски опаковки, а контейнерите са съвсем близко, добавя Ивка К.

"Страхотени са! Искрено се надявам да се задържат на местата, на които са поставени, и най-вече да прочетат какво пише на тях. Дано все по малко да са тези които "Грухтят", добавя Десислава Павлова

"Мога само да кажа голямо БРАВО. Голямо значение има и "чистотата" на града, защото повечето хора си хвърлят боклука в кошовете, но тях няма кой да изхвърли", коментира Мария Милчева.

Остава да се надяваме хората, които мърсят, да се замислят за постъпките си и да се замислят преди да изхвърлят фаса на улицата. А така спътка по стъпка ще направим средата си за живот по приятна и чиста.