Покушението срещу украински автомобил в Бургас е демонстративен политически акт на крайно озлобен човек, израз на нетърпимост към търсещите закрила у нас майки с деца, бягащи от войната.

Това е основната версия, по която работи Четвърто РУ-Бургас след показната наказателна акция в жк. „Меден рудник“, с каквато бургазлии са известни в престъпния свят – забита кирка върху преден капак на автомобил в знак на предупреждение или отмъщение.

Забиха кирка в колата на украинка СНИМКА

В случая с 33-годишната Ксения, която е настанена в общинско общежитие, заедно с 4-годишния си син, става дума за огромна доза омраза, изразена от мъж със завидни физически качества. Сечивото е забито до основата – с цел да пробие двигателя и да нанесе непоправими щети по колата.

Самата Ксения е психолог по образование. Намира се у нас от средата на март месец, заедно с момченцето си. Съпругът й е останал в Одеса. За него казва, че работи, а не воюва, но не може да разкрие какви са професията и занятието му. Жената изглежда солидна, образована и сериозна. Не може да си намери работа тук, защото не владее български език. Денем момченцето й ходи на украинска детска градина, устроена от Общината специално, тъй като малчуганите не са имунизирани съгласно нашите стандарти и не могат да бъдат смесени с български деца, съобщи Флагман.

Вчера сутринта, около 07 часа е подаден сигнал на тел. 112, че пред вход 2 на жилищния блок, Хюндай с украинска регистрация е със забита кирка върху капака. Изключва се възможността да е продължителен спор за паркомясто, тъй като има достатъчно площи за паркиране.

В самия блок живеят предимно украински семейства, има и мъже, всички обитатели са задружни и проявяват уважение един към друг. Почти нулева е вероятността Ксения и детенцето й да са станали причина с поведението си за подобна атака.

В блока има общо 47 апартамента, които Общината построи за отлични студенти и нуждаещи се семейства на висшисти. До старта на войната обаче те не бяха пуснати в експлоатация. Заети са 15 апартамента от украински семейства. Предстои първите 10 семейства на студенти да бъдат настанени на 13 май, а още 10 ще бъдат настанени в началото на юни. Дотогава бежанците трябва да са освободили, заеманите от тях благотворителни жилища, тъй като изтича 3-месечната им програма за ползване.

Не зная къде ще отида през юни и дали изобщо ще имам възможност да се върна в Одеса, не желая да заставам с лицето си след случилото се с мен, имам доверие само на адвоката ми. Застраховка имам, но нямам каско, казва Ксения.

Разследването от тази сутрин изключва отмъщението да е свързано с неуредени бизнес сметки или да е от ревност, предвид всички събрани дотук от нас подробности по фактическата обстановка.

Терористът с кирката със сигурност е мъж, живеещ наблизо – с манталитет на повечето от участниците в започналите преди 2 дни в Бургас протестни шествия в центъра на града, зад които стоят нелегално русофилски и проционалистически формирования, контролирани отвън.

Привидно вечерните шествия с тъпани за неутралитет и срещу въоръжаването на Украйна, но всъщност само допринасят за растеж на напрежението между българи, украинци и руснаци на наша територия.