Лилия Якова алармира в социалната мрежа Фейсбук, че мъжът, който ще видите във видеокадрите по-долу, за трети път реже кабелите на хладилната система на магазин, намиращ се на улица "Русе" в столицата.

От видеото се вижда как мъжът около две минути се опитва да среже кабелите с нож, като накрая успява и е цяло чудо, че не беше убит от тока. Лилия Якова прави важното уточнение, че хладилната система се захранва от трифазен ток.

Жената добавя, че мъжът се казва Красимир Стоилов, а оправданието за сторената от него глупост е, че хладилната система била много шумна.

"Оправданието на създанието беше, че не може да спи вечер от шума на камерата. Негови съседи се оплакват, че не могат да спят вечер заради музиката, която пуска по средата на нощта", пише Якова.

Лилия пояснява, че хладилната камера работи само и единствено, когато вътрешната температура се покачи до 0.5°С, работи няколко минути, докато температурата се понижи и спира за следващите два часа.

Жената лично е провела разговори със съседи, които живеят в близкия блок, както и с живущите над магазина, като хората й споделили, че не чуват хладилната система. Явно г-н Стоилов има свръх развит слух, знае ли човек...

Якова вече е сигнализирала органите на реда и очаква действие от тяхна страна.

"Исках да видите около какви хора живеем и че всичко си има граници", допълни още потърпевшата. 

Само ще припомним на господина от видеото, че унищожаването и повреждането на чужда вещ е престъпление по чл. 216 НК.