Пловдивчанин взриви мрежата с твърдения за нанесен побой над баща му.

Венци Тоневски написа, че баща му - Тони Тоневски е бил брутално пребит от 4-5 човека. По думите му това се е случило преди десет дни в парка до училище "Васил Коларов" в кв. "Кючук Париж".

Мъжът твърди, че вследствие на нанесения побой баща му е изпаднал в кома, а след което е починал.

Венци признава, че не е поддържал връзка с баща си, а днес съвсем случайно разбрал за неговата смърт.

"Аз не държа постоянна връзка с него, но е по-странно, че за тези десет дни никой не се е сетил да ми звънне или да ме потърси, дори и след смъртта му. Разбрах днес на обяд съвсем случайно от мои познати", пише той.

Днес Тоневски е посетил Първо районно управление, за да получи информация за случилото се, но по думите му никой не му е обърнал внимание. 

"Г-н Вальо Костов, водещ се квартален, идва до сервиза ми за всичко останало иначе или ми звъни по телефона, но да каже: "Баща ти е пребит и почина", не се е сетил. Бях пред първо, за да попитам какво се случва и има ли някаква информация. Отговори ми, че бил ангажиран и нямал време за разговори", твърди мъжът.

Венци твърди още, че се води досъдебно производство. Той споделя, че на трупа е направена аутопсия.

"За час и половина с телефонни разговори разбрах, че се води досъдебно, правена му е два пъти аутопсия, има съмнение за убийство и още е в хладилна камера - 10-ти ден. Разбрах и кои са предполагаемите биячи", допълва той.

Голямата част от хората, коментирали публикацията в мрежата, се надяват виновните да си получат заслуженото.

"Мисля, че тук става въпрос, че всеки един от нас може да се окаже на мястото на пребития човек. Това е страшното. И полицията трябва да арестува такива хора. Този парк е посещаван от много деца. На много оживено място е", написа Мария Павлова.

Към този момент от Областната дирекция на МВР няма официална информация за случая.

Екипът на GlasNews.bg изказва съболезнования на близките на починалия.

Снимката е илюстративна.