Три момичета скочиха да бият друго в Перник.

Агресията сред децата определено е сред най-тревожните проблеми на съвремието, но на какво се дължи тя - протест към околните, отстояване на позиции, проблеми в семейната среда - това са малка част от факторите, провокиращи агресията. И напоследък ставаме свидетели на ежедневни прояви на насилие сред децата.

Мартин Стаменов разказа в социалната мрежа Фейсбук, че е станал свидетел на това как три момичета са скочили на бият друго в град Перник. Това се е случило този следобед пред входа на единадесето основно училище "Елин Пелин".

Момиченцето, което е станало жертва на непристойната проява, е било видимо по-малко от девойките, скочили да го бият.

Едната от девойките е ударила момиченцето по врата, а другата я хванала за ръцете, твърди Мартин Стаменов, станал свидетел на грозните действия.

Ритници, шамари, закани и обиди! Момичета нападнаха съученичка, ще я пращат в Спешното ВИДЕО 18+

Свидетелят на случката веднага се намесил и предупредил "биячките" повече такива неща да не правят. Тогава обаче една от тях му казала: "Ако кажа на баща ми ще те разглоби". Мартин предполага, че момичето, отправило тази заплаха, е "главатарката" на групата.

"Аз ѝ дадох моя телефон и ѝ казах, ако няма минути, да звънне на баща ѝ и да му каже. Те тогава хванаха и си тръгнаха", разказва Стаменов.

Мартин добавя, че малкото момиче му е благодарила, а очите й били пълни със сълзи.

"Изпратих я до спирката, тя се качи на рейса и замина. Този пост го качвам най-вече за родителите на по-свитите деца със съвет: По-често да си говорят относно подобни ситуации, а деца - на вас ще ви кажа - споделяйте на учители или родители, ако имате такива случки", призова Стаменов.

Мъжът сподели и снимка от мястото, на което девойките са проявили агресия:

Деца от Перник, играещи хоро под дъжда, развълнуваха мрежата ВИДЕО