Агресията сред младежите взема връх.

Без значение какво е насилието, дали физическо или вербално - за него трябва да се говори, особено когато насилието е между младежи. Напоследък стават все повече случаите с агресия между непълнолетни. Много от децата споделят на родителите си, че са били тормозени в училище или на улицата, или са били въвлечени във физическа саморазправа. Но има и деца, които не са толкова открити пред родителите си. Те таят болката си, което може да доведе до сериозни проблеми, свързани с психичното здраве.

За поредна агресия от страна на непълнолетни, разбра GlasNews.bg. Неприятната ситуация се е развила преди ден в автобус Nº3 в Стара Загора. Синът на Кремена Русева е пътувал с приятел от спирка "ЖП гара" до спирка "XIII ОУ". Приятелят на момчето е слезнал на "Славянска 2" - тогава започнали и проблемите за сина на Кремена.

От "Славянска 2" до "ХIII ОУ" група от непълнолетни (на около 17 години) обградили сина на Русева и започнали да се закачат с него. Някои от невъзпитаните младежи седнали до момчето и започнали да му приказват как ще му вземат телефона и как няма да бъде пребит, ако им даде десет лева. 

Синът на Кремена е попитал агресорите защо се закачат точно с него, а те му отвърнали, че ще разбере, след като слезне от автобуса.

"И това всичко се случва пред очите на около 5 пътника, включително и кондукторката и съответно никой нищо не им казва, след като слиза на "XIII ОУ" едно от момчетата (без коса) го рита от автобуса", твърди майката на пострадалото момче.

Младеж замеря с яйце момиче в Добрич ВИДЕО

"Та питам: Докога ще живеем в страх и напрежение как децата ни ще се прибират от училище или тренировка? Защо сме толкова нищожни? А на тримата младежи, които са се правили на мъже им желая да не срещат никога бащите на тези деца, с които се гаврят и подиграват, а също така и ги съветвам да ходят да се правят на голяма работа със свои връстници!", допълва Кремена Русева.

Майката сподели въпросната неприятна история в социалната мрежа Фейсбук и получи голяма подкрепа. Коментиращи публикацията я съветват да пусне жалба, като приложи видеозаписите от автобуса, ако въобще има такива.

"Можете да ги изискате записите, завеждайки дело. Не мълчете, действайте! Дайте пример на детето си, че всяко действие има еднакво по сила противодействие", коментира Ангелина Пенева.

Млади гамени в Кючука в Пловдив - тормозят и хвърлят бомбички по хората

Снимката е илюстративна.