Младеж от Враца се нуждае от помощ, за да живее.

Калин Иванов е на 19 години и е с диагноза Левкемия. Онкологичното заболяване се развива бързо. То може да се лекува в Турция, но за това на момчето и семейството му са необходими 100 000 долара. Тази сума обаче е непосилна за близките на Калин.

Всеки ден в болницата му струва 1000 лева. Момчето има нужда от финансови средства за трансплантация на стволови клетки.

Преди дни е бил организиран благотворителен концерт за Калин. Събитието обаче не е протекло според очакванията на организаторите, въпреки че концертът е промотиран сериозно в социалните мрежи и чрез плакати, залепени из Враца.

Светският репортер Борислав Борисов споделя в личния си Фейсбук акаунт, че той е трябвало да бъде водещ на събитието. Борисов споделя, че много български изпълнители са били поканени да пеят на концерта в подкрепа на Калин, но те го отсвирили - не отговаряли на съобщения в Инстаграм, а мениджърите им тотално отказвали. 

Организаторът на събитието е отправил запитване към 150 български популярни личности и само две от тях са се отзовали, а няколко са отговори с "Не".

"Това е майка България!", пише Борислав Борисов в мрежата. Репортерът споделя още, че само 30 човека са присъствали на концерта.

Снимка от благотворителния концерт.

"При това с плакати из целия град и хората са запознати с диагнозата на Калин. Никой не го интересува болно момче, което иска да живее. В събота се яде и пие. Никой не иска да си прецаква почивния ден с излизане... А Калин е в Турция и има нужда от нас. Разчита на хората! Беше с инфекция на белия дроб и висока температура. Бори се да живее. Само на 19 години е", допълва Борисов.

Светският репортер предполага, че ако на събитието са присъствали изпълнители от поп фолк жанра, е щяло да има значителен интерес. Такива изпълнители са били поканени, някои от тях са отказали, а други дори не са отговорили на запитването.

"И да искаш да вкараш поп-фолк артисти - няма как. Ако беше дошла Галена, дали щеше да е празно? Само питам. И нямам нищо против поп-фолка, а само срещу това опорочено мислене, дето трябва да се слуша чалга или да се яде или пие, иначе не ме брой.

Иначе много спонсори бяха дали напитки - сокчета и то много вкусни. Имаше прекрасна коледна украса, имаше и хапки и сладки неща. Организаторите се бяха постарали много - с цялото си сърце помагат на Калин да се оправи… Но оправия в сърцата на хората няма…", признава Борисов.

Борислав споделя още, че е говорил с бабата на Калин.

"Много е тежко… 100 000 долара за евентуална операция и след това докато е в реанимация по 3000 долара на ден. Общо 350 000 лева им трябват, за да може Калин да живее", добавя репортерът.

Очевидно помощ от българските звезди не може да се иска, категоричен е Борисов. "Затова ние трябва да помогнем. Всеки с каквото може - 1-2-5-10 лева… Всеки, който има парички - нека дари. Представете си, че това е вашето детенце или ваш роднина и се бори за живота си. Няма ли да искате с цялото си сърце хората да ви помогнат. Затова помогнете и вие. Ако имате възможност!", допълва той.

"Създадохме Револют сметка. Цъкате на линка и ви изпраща в приложението и с 1 бутон дарявате сумата, която решите. И за да не се чудите на кой е революта. Това е момичето, което е сърцето на кампанията и организира всичко. Може да ѝ пишете във фейсбук - Iva Moto", пише Борислав.

Това е линкът за Револют: https://revolut.me/ivelinmpiu 

ВАЖНО: За тези, които не могат да дарят с Револют - отваряте приложението и в трансферите пишете ivelinmpiu и ви излиза името на момичето, което организира кампанията! Вие си избирате колко да дарите.

Още важно инфо за Револют. Трябва първо да заредите сметката си в Револют и тогава тези пари да ги прехвърлите към друг Револют. Не можете с празна сметка в Револют да прехвърлите пари с вашата дебитна карта.

Например: Ако искате да изпратите 50 лева, прехвърляте с дебитната ви карта 50 лева към Вашия револют и тогава от вашия револют прехвърлените пари ги пренасочвате към сметката на Калин.

Изполвайте приложението, ако с линка през браузера не става.

Можем да подкрепим Калин и по следните начини:

https://pavelandreev.bg/campaign/podari-jivot-na-kalin
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG12BUIN95611000699726
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Калин

Животът на 19-годишно момче се преобърна за ден. Да помогнем на Калин!