Понякога само едно събитие може да преобърне живота из основи на едно семейство от трима души.

Роза и Павел остават без дом след късо съединиение, което изпепелява дома им. За момент целият им живот се променя и заедно със сина си се налага да живеят в помещения, осигурени от съседи. 

81-годишната жена е настанена на тавана, а 87-годишният съпруг и сина им са в мазето. В стихията изгаря цялото им имущество, а те решават да отправят зов за помощ.

Нужно им е най-необходимото, за да може да прекарат зимата - дрехи, консервирани храни, килими, с които да направят жилището си по-топло. Все още възрастната жена няма легло и спи на фотьойл.

Необходими са им две печки и хладилник, в който да съхраняват продуктите си.

От 13 години те гледат куче и котка, затова храна за животните също би им била полезна.

Шофьор отнесе баба и внуче на пешеходна пътека и избяга

Предстои им ремонт на изгорялото жилище, който ще струва около 25 хиляди лева. Част от сумата, близо 11 хиляди, вече е осигурена от личните им спестявания, както и пари от познати. Разликата обаче е непосилна за възрастното семейство и сина им, който работи като социален асистент.

Те поискали помощ от институциите, но единствената подкрепа, която им била осигурена, са 375 лева еднократна помощ. Затова те се обръщат към хората с добри сърца.

Събират се средства, както за хран, така и за разходите им за зимата и за ремонта на къщата им, за да може да си стъпят отново на краката.

Контакт за помощ: 0893 025 067

Да бъдем човечни, да подадем ръка, да помогнем!