Двама високопоставени служители на „Ботев” Пловдив бяха оставени в ареста с обвинения за изнудване, рекет и принуда чрез въоръжена организирана престъпна група. Събитията в Пловдив от последните дни напомнят на мутренските времена, когато групировките владееха футболните клубове у нас.

С постоянна мярка за неотклонение са Милен Стоянов,  управител на фирма „Ботев гард” ООД, 100% собственост на „Професионален футболен  клуб Ботев” АД, както и Въльо Петров – оказал се в последствие зам.-директор в търговския отдел. Освен тях,  в ареста са и двама полицаи, които са погазвали всякакви правила и закони и очевидно са работили за клуба и са били лична охрана на собствениците на клуба.

ОПГ превзема Ботев, всявайки страх сред феновете! Четирима в ареста, ще има ли още? СНИМКИ

Въпреки огромния скандал в ръководството на футболния клуб е настъпило оглушително мълчание. Арестите на Въльо Петров и подчинените му бяха факт още във вторник, а днес официално застанаха пред съда, пише TrafficNews.bg. До този момент нито в официалния сайт на Ботев, нито във фейсбук страницата на клуба няма и ред за огромния скандал, в който е въвлечен най-старият български клуб.  „Сдружение ПФК Ботев”, което трябва да следи изкъсо собственика и да дава информация на „жълто-черната” общественост също е обзето от тишина.  А се  дължат отговори на редица въпроси. Сред тях са:

Как се назначават хора на ръководни постове в клуба, които са с богато криминално досие като Въльо Петров?  Кой е предложил въпросното лице, по какви критерии е назначено, изискали ли са свидетелство за съдимост, както е по закон?

Какви са били функциите на зам.-търговския директор и защо никъде не фигурира неговото име?

Как се поверява охранителна фирма на клуба  лице като Милен Стоянов, който също е бил в криминалните хроники?

Знаели ли са, че Галин Иванов и Мартин Ламбрев са действащи полицейски служители, въпреки това са работили за тях, като са представяли фалшиви болнични листове?

Има ли и други назначени служители, които са част от българския ъндърграунд? И защо са нужни на руските собственици?

Не се ли притеснява Сдружение ПФК Ботев Пловдив от случващото се с клуба и забъркването му с криминалните среди в България?

Как ще коментират ареста и сериозните обвинения към техните служители?

Ще поеме ли някой отговорност от ръководството за безпрецедентния скандал?

От всеки следващ въпрос изникват и още въпросителни, но очевидно никой в клуба или Сдружението, не смятат, че е редно феновете на Ботев, а и цялата пловдивска общественост да получи отговори, или най-малко позицията им.  Очевидно обаче руските собственици на Ботев смятат, че всичко това е нещо нормално, а това буди сериозни притеснения как се управлява клуба какво се случва зад кулисите в него.

 

Управител на охранителна фирма е сред арестуваните за въоръженото ОПГ

Шефът на въоръженото ОПГ Въльо се оказа зам.-търговски директор на "Ботев"