Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, показва поредната агресия на пътя, при който водач на сив автомобил умишлено блъска друг автомобил на заден ход в очевиден опит за сплашване. Сцената се разиграва на столичния булевард "Д-р Г. М. Димитор", където след като сивият автомобил се прережда пред колата на снимащия, явно ядосан, че снимащият не е искал да го пусне, изведнъж дава на заден ход, удряйки автомобила зад него.

"Агресията сред нас. С цел сплашване удря автомобил на заден ход!", написа страницата, разпространила клипа.

Записът, който бързо набра популярност в интернет, предизвика бурни реакции сред потребителите, които осъждат агресивното поведение на шофьора. Много от коментиращите се учудиха на "наглостта" на водача, призоваваха и за строги мерки и санкции срещу подобни действия на пътя.

"Такива нагли имбецили никога не ги пускам. Ама това да дават назад и да се блъскат явно е следващата стъпка в деградацията на кокошият им мозък. Камерите леко-полеко се превръщат в почти задължителни", пише един от стотиците коментиращи.

Друг потребител на Facebook пък уточни, че никъде в Закона за движение по пътищата не е написано, че винаги трябва да се дава път. "Може да го пусне, може и да не го пусне - не е длъжен! Старайте се да коментирате безпристрастно! Чисто законово, не морално. Участникът със сивата кола е в нарушение, като извършва действие, което е наказуемо - умишлено удря колата зад него!"

"Това е хулиганска проява и непременно трябва да се заведе жалба за разследване на случая. Не подминавайте с лека ръка наглеците в нашето общество, защото те са нагли като плевели и ни задушават с всеки изминат ден. И аз не обичам тарикатите, които пререждат останалите по пътищата и после искат да ги пуснат обратно в колоната. Да, ама не! Никой не е по-глупав от тариката.", пише пък друг.

Коментиращи споделиха, че винаги дават път на "толкова напористите", за да не се случват подобни неща.

Част от тях се обединиха в израза "Никаква толерантност за такива".

Други не бяха съгласни.

"Само се питам автора какво щеше да му стане, ако беше пуснал колата?", питат потребители.

Видео: Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно., Facebook