Дни след злополучваната вечер, в която протестът на футболните фенове ескалира, а полицията предприе крути мерки, последствията продължават. Млад мъж търси снимки и ведио от една от сцените между МВР и запалянковците. 

Става въпрос за събитията, станали около 20:30 часа на улица "Иван Вазов" в София. Криястиян Янев  твърди, че е бил бит, а не е оказал никакво "противоподействие".

"Нужни са ми доказателства, че съм бит от полицията без да оказвам никакво противодействие (с вдигнати ръце)", пише Янев.

"Моля, който има нужните материали да се свърже с мен на лично. Благодаря предварително", призовава той.

Ескалация! Използват водно оръжие срещу феновете, те обстрелват с бомбички СНИМКА

Припомняме, че по време на протестът на недоволните от управлението на ръководството на БФС завърши с вълна от насилие. кървавия протест участваха над 4000 души, а сблъсъците между феновете и полицията пратиха десетки в болница.

Трима се озоваха в ареста за палеж и повреждане на служебни превозни средства. По случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинската полиция и за запален полицейски автомобил.

Борисов към Михайлов: След толкова кръв, иди си

След размириците се появиха и  взаимни обвинения.  Полицията се оплака, че от години не ѝ се е налагало да се справя с такава ожесточена агресия, феновете от своя страна сигнализираха за употребата на прекомерна полицейска сила и нарушаване на правата на гражданите. В социалните мрежи се появиха десетки клипчета на които се вижда ,че някои полицаи превишават правата си. От главната дирекция на Националната полиция съобщиха , че вече проверяват клиповете и до месец ще има резултат.

След мача БФС съобщи, че тази седмица президентът Борислав Михайлов ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за Конгрес през следващата година.

След протеста: МВР проверява видеа за полицейско насилие