Жена отправи призив към перничани - да помогнат на жена в нужда.

Страхотно е, когато положителните новини и истории преобладават, няма как обаче да подминем с лека ръка съдбите на хора, изпаднали в нужда от помощ и подкрепа. Такава е и тази история от град Перник.

Доника Милчева се обърна към съгражданите си с призив. Жената умолява хората, живеещи в квартал "Мошино" и квартал "Изток", когато видят баба, бутаща празна инвалидна количка - да спрат и да й дадат малко пари или храна.

Възрастната жена всеки ден обикаляла кварталите и в инвалидната количка събирала всичко, от което може да изкара дребни парични средства.

"Всеки път я питам къде живее, за да й помагам по-често, но тя се срамува да ми каже, даже с огромно притеснение приема пари, но аз все си измислям, че имам повод да почерпя", написа Милчева в мрежата.

Перничанката споделя още, че е видяла как възрастната жена яде развалена храна от контейнера и едвам си сдържала сълзите пред нея.

"Бабата има крещяща нужда от храна, пари, дрехи и за това моля да й помагаме ние, защото работещи институции няма! Пак казвам, тя изпитва неудобство и срам, когато й се помага (за това и не качвам нейна снимка), но съм сигурна, че повечето ще се сетят за нея!Благодаря Ви предварително на всички, които ще й помогнете!", добави Доника.

Коментираща публикацията отбелязва, че наскоро е починала внучката на възрастната жена. Тя е страдала от инвалидност.

"Дъщеря й пък събира хвърлен боклук по тротоарите. Опитвала съм се да им взема кафе или нещо за ядене, но винаги отказват", написа Емилия Георгиева.

Евгени работеше в кино, а сега мизерства - спи в изоставен параклис СНИМКА