Жена "пропищя" от поведението на младежи във великатърновски квартал. Поводът е поведението на подрастващите, което изглежда притеснява някои от жителите на  кв. "Бузлуджа", известен още като "Пишмана". Сена Д. се обръща към родителите на децата, използвайки Facebook. Тя споделя и кадри от площадка за игра, на която се събират тийнейджърите, които разкриват грозна картина. Боклуци се валят в зоната, а оградата по игрището има и щети.

СНИМКА провокира мрежата: Браво на бъдещите управници, младежите

"Пишман сме, че живеем тук", пише Сена Д. "Детската площадка в кв. "Бузлуджа" /Пишмана/. С право носи кварталът ни това име!", допълва тя.  Жената смята, че за наблюдаването поведение, отговорност имат и родителите.

"Как спите спокойно, когато децата ви не са в дома ви? Знаете ли какво правят в тъмната част на денонощието? Ще ви кажа и покажа", пише тя. "Купонът на младежите от 12-13-годишните до 18-20-годишните започва преди 20 часа и завършва късно след полунощ!", разказва Сена.

Тя изброява и голяма друг провинения на подрастващите, които намира за неприемливи: използването на цинизми, трошенето на части от детската площадка, висока музика и тн. "Никой не е в състояние да се справи с "горките деца"! Докога?", пише Сена Д.

Граждани подкрепят мнението на жената. Като много от тях са съгласни, че проблемът може да се реши с контрол и глоби. Хора призовават свидетелите на подобни прояви да подават и сигнали до органите на реда.

Вижте цялата публикация на Сена Д.:

Приятел на Георги, обезобразил момиче: Мисля да довърша започнатото!

"Неуважаеми родители на деца, за които не полагате нужните грижи! Как спите спокойно, когато децата ви не са в дома ви? Знаете ли какво правят в тъмната част на денонощието? Ще ви кажа и покажа. Детската площадка в кв. "Бузлуджа" /Пишмана/. С право носи кварталът ни това име!
- Пишман сме,че живеем тук.
-Купонът на младежите от 12-13-годишните до 18-20-годишните започва преди 20 часа и завършва късно след полунощ!
-Силна чалга музика / понякога с тонколони/ При забележка от съседи отговорът бе: "Вие да не искате Вивалди!"
-Пиене, вкл. алкохол
-Чупене, рушене, драскане
-Децата не умеят да разговарят, те крещят /и денем, и нощем/
- Псуването за всички - от малки до големи!
-- Не си използват вратите  - целта е по-бързо да се разруши оградата/ За кой ли път?/
-- Танците са върху пейките, масата в беседката!

Не ми е чудно, но да попитам:
-Къде са родителите? Особено през нощта.
-Полиция, мъже, жени.
Никой не е в състояние да се справи с "горките деца"! Докога?"