Полицията в Дупница е на крак и в момента се извършват издирвателни мероприятия по откриването на изчезнала 17-годишна ученичка от Техникума по хранително-вкусова промишленост и технологии Ивана Георгиева.

Девойката е облечена със светлорозово яке, дънки и бели маратонки, пише DenNews.bg. Тя е слаба, с късо подстригана коса. За последно е видяна от класната си, на която оставила мобилния си телефон и слушалките вчера преди края на часовете и оттогава следите й се губят.

Който разполага с някаква информация за местонахождението й, или я е видял, нека се обади на следните телефони: 5 77 11, 5 77 12 или на 112.

На много места из града вече са резлепени обяви с нейна снимка и данните.

Кметът на Дупница Първан Дангов призова дупничани да се включат като доброволци в издирването на 17-годишната ученичка.

„Имаме нужда от доброволци, които да съдействат на полицейските органи за издирването на ученичка, която е в неизвестност от вчера. Полицаите ще имат нужда от хора, които да помогнат в претърсването на гориста местност, където има подозрения, че момичето може да бъде намерено. Призовавам жителите на Община Дупница и съседните населени места. Нека да бъдат екипирани и с подходящи обувки и фенери, а след това да се представят в Районното управление, че искат да помогнат“, каза кметът Първан Дангов.