Студентката Христина Дилева от Пловдив е едно от загиналите момичета при фаталната катастрофа в София.

Това стана ясно от публикация в социалните мрежи на главен асистент в СУ "Свети Климент Охридски". От профила на покойната Христина разбираме, че е работила като асистент в Националната астрономическа обсерватория и е учила в Софийски университет.

Главен асистент Сирма Данова от катедра "Българска литература" в Софийския университет съобщи за загубата със следния пост:

"Светът наистина е малък. Особено когато се окаже, че злото засяга хора, с които си общувал. Сред загиналите в смразавящата катастрофа на "Черни връх" е нашата студентка Христина Дилева. Не мога да си представя, че това се е случило наистина. Беше търсещ човек, обичаше живота и звездите. Често оставаше след часовете да говорим. Нищо формално нямаше у нея.

Последната ни среща беше случайна - край Консерваторията през пролетта, изглеждаше пълна с надежда. Последният й статус тук: "Най-доброто предстои".

Ще запомня милата ти усмивка, скъпа Хриси, и търсещото ти сърце.

Почивай в мир!"

Припомняме, че криминално проявеният мъж Георги Семерджиев, който е с 50 нарушения, предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени - на 22 и 26 години, в центъра на София. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието извършителят - Георги Семерджиев, и неговата спътничка избягали от мястото. При удара колата му се разцепва на две и помита жените, които се движели по тротоара. Джипът на Семерджиев е с фалшиви номера, с незаконно ползвани синя лампа и стоп-палка.

Една от жертвите може да е била в колата на Семерджиев

Близка на една от жертвите при катастрофата: Никой не заслужава да си отиде по този начин

Семерджиев вече е с повдигнато обвинение