По време на миналогодишните избори пловдивският журналист Панчо Благоев, който от години живее в Тайланд, публикува пост във Facebook, от който стана ясно, че на българската държава не й пука за българите в тази държава. Защото в Тайланд, който се простира на 2200 км от север на юг, няма българско посолство. Имало е преди десетина години в Банкок, но било закрито и оттогава за почти всеки документ от Външно любезно те съветват да си хванеш самолета до Ханой...

Пловдивчанин в Тайланд: На държавата не й пука за българите тук СНИМКИ

Е, сега стана ясно защо българите в Тайланд са подложени на истински мъки за най-дребния документ, който би им бил нужен в Страната на усмивките. Стана ясно заради едно убийство...

И в двата случая е замесена станалата популярна през последните дни Тъща. Тъщата, която удуши зет си сега и която през 2010-а е била аташе, представящо се за посланик, в мисията ни в Тайланд. Именно заради нея посолството ни в Тайланд е затворено, след като Красимира Трифонова подава жалба за упражнен към нея сексуален тормоз от страна на новия посланик. Явно жената не е преглътнала съществуването на дипломата Камен Величков. И решава да го погуби - за разлика от сега, тя унищожава "само" кариерата на един доказан посланик с безумните си твърдения, които в крайна сметка според петчленния състав на КЗД се оказват "неоснователни и недоказани". 

Сега не се ограничи в унищожаване на авторитет, направо посегна на живота на пречещия й Пейо Пеев - обикновения инженер, който според Тъщата очевидно не е достоен за дъщеря й. И го удуши, а след това опита и да го запали. Заедно с дъщеря си. 

Предизвестена ли е смъртта на Пейо? Докъде може да се разпростре чувството за безнаказаност на хората с власт? Има ли начин властимащи, в чието психично здраве се съмняват и колеги, и познати, да бъдат спрени навреме? Непременно ли трябва да стане убийство, за да разберем защо десетки българи в Тайланд са сигурни, че на България не й пука за тях?  

Ще се намери ли някой, който да отговори на тези въпроси?

Тъщата на убития Пейо - дипломат от кариерата. Засекретиха делото

Последните минути на Пейо: тъщата го души, а жена му затиска вратата

Съдът реши за мярката на съпругата и тъщата на убития Пейо

Повдигнаха обвинения на съпругата и тъщата на открития на Витоша мъртъв мъж