Красива гора, река и спокойствие само на броени минути от града. Асеновград е сгушен в началото на Родопите, а красивата природа край града е истинско богатство за всеки, който иска да изключи дори за малко от градския шум. Пътеките в околността са безброй, а по тях може лесно да се докоснем до оставки от древни култури, духовни и места и родната природа.
 
Но ценим ли тази красота? Следващата случка показва, че изглежда тези дадености не се пазят от всички. Китно място за отдих край града е превърнато в истинска кочина от граждани, избрали да му се насладят. Става въпрос за полянката с беседка край Лясковската река, до където може да се стигне от Асенова крепост по римския път или като се отбиете от главния път Асеновгра- Смолян.
 
На споделена от асеновградчанка снимка се вижда преливащият кош за смет, което не е попречило на други спокойно да захвърлят сметта си наоколо, изглежда спокойни, че някой ще почисти след тях.
 
"Вариант е, като се носи парти в гората, сътвореният боклук да се носи обратно", отбелязва Демита Ч.
 
За случката дамата споделя във Facebook, където видяното буди вълна от гневни коментари. Като ни кара да се запитаме дали пазим природните красоти, с които България е богата? Защото подобни гледки съвсем не са прецедент и често могат да бъдат видяни навсякъде.
 
 Вижте някои от мненията на местните:
 
"Това е из цялата страна. С мъжът ми сме гъбари и обикаляме гори из цяла България. Искам да ви кажа, че сме виждали изсипани цели камиони с боклук, дивани, хладилници, телевизори, туби, бидони и какво ли не в дън гори, където дори с джип трудно се стига. А насред горите, където само пеша може да се стигне има буркани, туби, дамаджани и все подобни боклуци от стъкло и пластмаса, които никога няма да се разградят. Много жестока гледка е -  насред чистата природа някой ненормалник си изметкал гадостите", отбелязва Краси К.
 
"Не само в гората! В парковете също редовно оставят в същото положение", пише Борислав К.
 
"Голямо нахалство е!", смята Таня Д.
 
"Не е вариант, направо е задължително. В гората няма магазин, нали? Както си носят ядене и пиене, по същия начин трябва да си отнесат отпадъците. Толкова просто и логично ми се вижда", коментира Кирил Б.
 
"Това са от хората, на които общината им е длъжна за всичко", смята Георги А.