Десетки хора се събират пред полицейското управление в Казанлък в подкрепа на двамата полицаи, които са временно отстранени от работа, защото срещу тях тече проверка за полицейски произвол, след като бяха снимани как налагат с палки и ритници 25-годишен водач, който вчера вилня в насрещното из натоварени улици в градчето.

Оказа, се че мъжът е бил дрогиран, не е имал шофьорска книжка, опитал се е да блъсне катаджиите и е направил опит да избяга от униформените, които в опита си да го спрат стреляха по колата му със стоп патрони.

Снощи отново имаше протест пред РПУ-то, като една част от хората, които се събраха подкрепиха действията на полицаите. Други обаче смятат, че боят от страна на униформените върху младия мъж е неправомерен и те също са нарушили закона.

Радо Христов е очевидец на гонката и на изстрелите, които са произведени, за да спрат шофьора , той е заснел и първия клип.На него се вижда автомобил, който се движи с висока скорост и е следван от две полицейски коли.

"Едната спира, те извадиха помощни средства за спукване на гумите и блокираха част от пътното платно, очакваха, че колата ще се върне. Автомобилът наистина се върна, двамата служители се разминаха на косъм от смъртта. Благодарение на тях той беше заловен", казва мъжът пред  bTV.

Друг човек обаче е направил клипа с насилието.

"Преследването е  повече от 20 минути на територията на Казанлък. След задържането, действията на служителите са неприемливи и поради това е образувано дисциплинарно производство за нарушение на служебната дисциплина и те ще бъдат отстранени от длъжност докато то трае", обясни Христо Петров – началник на РПУ Казанлък.

Има и хора, които смятат, че действията на полицаите са отвратителни и не ги оправдават.

Според брата на шофьора той е виновен, защото е нарушил закона, но действията на полицаите не са оправдани.

"Възнамеряваме да си потърсим правата по всички начини, позволени от закона. Не мисля, че е нормално, когато се качи клип за едно куче как го бият, цялата държава да настръхне, а когато става въпрос за човешко същество, никой да не реагира", отбелязва той.

Двама полицаи от гонката в Казанлък са отстранени от работа. Вижте защо ВИДЕО

С три куршума по колата спрели джигита в насрещното. Бил и дрогиран

Гонка и стрелба в Казанлък: Шофьор бяга от полицаи в насрещното